2011-02-28

Host! Au..

Det går heller sakte fremover med alle hobbyprosjekter fort tiden. Syke barn og syke voksne setter stopper for moroa. Meeen - jeg har strikket videre på soljakka og holder på med ryggstykket. Gleder meg til å se om den passer når den blir ferdig!

Men først skal jeg blir frisk som en fisk!

2011-02-11

Pre-helg-rapport

Sola skinner, minstemann sover og jeg har vasket huset til helg. Iallfall deler av det ;) Det får være måte på.. Det lukter deilig grønnsåpe her og jeg føler meg ordentlig flink!

Ved siden av meg ligger de straks ferdige bootees som jeg strikker som gave og jeg har masse garn igjen, så det blir votter også. Jeg har dessverre lånt bort Nøstebarnboka mi til noen og så husker jeg ikke til hvem (!), så det blir et par enkle babyvotter uten tommel fra drops tenker jeg.










Jeg har også strikket ferdig lillebrors babyteppe (ja, han er jo bare 7 mnd nå... hehe.. ). Nå har jeg ingen uferdige pro.... veeeeent nå litt! Jeg har visst en påbegynt vest til storebror liggende. Men den skal ligge en stund, mulig jeg rekker den opp også. SÅ teknisk sett har jeg ingen uferdige prosjekter liggende som jeg ikke bruker tiden på nå! JIPPI! (Det betyr jo at jeg kan begynne på flere! Må jo ha litt variasjon)

Jeg reiser til Telemark på ei ukes ferie hos mamma i neste uke, og da skal prosjekt soljakke fullføres. Skal også få mamma til å lære meg sokkene sine, den hælforsterkningen hennes er super.

Burde komme meg ut i sola også. Får ta en lang tur når jeg skal hente storebror i barnehagen :)

Skulle ønske jeg var en skifantast, for det ser helt herlig ut ute!

God helg til alle som titter innom!

2011-02-08

wrap and turn

Jeg så et tips på nøstebarnbloggen! Det linket videre til G-Anette sin blogg og tipset dreier seg om når man skal snu midt inni en rad i et strikketøy (for eksempel ved bleierumpe, luer, småjakker eller lignende som er strikket i ett).

w&t og null hull :)

JIPPI!

Det skal jeg prøve på neste lue :)

2011-02-06

Back in the saddle again... :)

Ukens prosjekter:

  1. Da var prosjekt soljakke satt igang igjen! Fikk strikket litt på svigerfamiliebesøk i helga :) Kjekt med barnevakt ;)
  2. Etter å ha strikket en rask lue til sambo fikk jeg så mange gode tilbakemeldinger og ønsker om lue, at jeg må samle sammen litt garn og ta meg en luekveld i ny og ne:)
  3. I tillegg må (vil) jeg strikke noe til en liten nyfødt gutt jeg skal besøke om ei uke. Tenker på Saartje´s Bootees. Har strikket de tidligere og de er veldig søte og enkle. Mulig jeg finner på noe annet ved siden av. Noen tips? :)

2011-02-04

Mens jeg samler mot


Garn: Drops Merino Extra Fine
(litt over 1 nøste pr farge)
Brukte dobbel tråd og pinne str 5
Lagde bare 4 "wedges"







Det ble litt for tøft å kjøre på med soljakka på nytt, så jeg fant ut at jeg trengte et mellomprosjekt som gikk raskt! Etter litt leting på Ravelry fant jeg denne lua (gratis oppskrift) og fant ut at jeg hadde lyst til å lage en til min kjære sambo. Veldig artig å strikke (siden det gikk fort) og han ble kjempefornøyd! Litt i overkant overrasket over at den ble fin kanskje, men jeg velger å overse det ;)



2011-02-01

PPP - Pakke fra Pickles

Åh, akkurat da jeg skulle legge opp til ny soljakke kom sambo inn med en pakke med garn fra Pickles. Garn til kose-kurvjakke til eldstemann. Garn som i oppskrift og farge: På havet
Kan jeg strikke to jakker samtidig? I hope so :) Så vil tiden vise om jeg klarer å holde styr på all tellingen ;) Ammehjernen er visst ikke helt på nett, men vi prøver!

Neeeiiii! Soljakka going slow :)

Rikskløne nr 1 altså! Begynte å telle for å dele opp i forstykker og bakstykke - og så har jeg klart å legge opp for få masker!! Gaaaah! .... Gaaaaah! .... *pustinn pustuuuut* Når skal jeg lære å dobbelsjekke tellinga mi? (I denne stund kanskje - heh).

Jeg vet, klok av skade, at jeg bør rekke opp og begynne en gang til. Men... Gaaaah!

S u k k

At det går an!

Vel, jeg rekker opp og starter på nytt - inkludert dobbeltsjekk av antall masker.. : )

Lys i mørke: garnet er lett å rekke opp og holder seg fint! :D Men jeg tror jeg må vente litt med å starte på igjen. Venter til i kveld tror jeg :P